21.4.10

Hobuse hambaarst

Aitäh teile,kes mind harisite ja ütlesite, et hobuserautaja on sepp. Päris loogiline, kui järele mõelda:D

Just arvasin, et ma olen siin kõike näinud ja sel kohal pole mulle midagi väga uut enam pakkuda, tuli Kris teatega, et täna tuleb hobuse hambaarst. Okei, ma ausõna ei teadnud, et selline elukutse üldse eksisteerib. Aga näe, tuleb välja, et hobuste hambad muutuvad ajaga teravaks ja neid tuleb lihvida, et need neile haiget ei teeks. Nii umbes korra 6 kuu jooksul. Väla nägi asi nii, et hambaarst pani neile suhu rauast asjanduse, et nad suud kinni panna ei saaks, siis sobras suus käega ja uuris asja ning siis lihvis mingise viiliga.

Täna käisin vaatamas, kuidas lapsed tsirkuse trennis käisid, see oli päris lahe. Nad tegid erinevaid harjutusi ühes hoones, mis ilmselt oligi tsirkusehoone, igatahes vajalikud atribuudid olid seal kõik olemas. Vanemad vaatasid trenni pealt ja mu kõrvallauas istus keegi ooperilaulja ja harjutas oma laule. See oli pisut veider, aga õnneks ta väga kõvasti ei üüranud.

See kool, kus lapsed käivad, ei ole päris tavaline kool. See on üks sellistest hipikoolidest, kus kõike tehakse looduslähedaselt, neil on üks õpetaja 6 klassi järjest jms. Peab ütlema, et kool asub mõnusas kohas ja see ei ole tavaline koolimaja. Kui me kujutame ette suuri telliskivimaju, siis seal on väikesed hoonekesed parki laiali hajutatud, ilmselt igas hoones 1 klass ja ümbberringi on palju loodust. Kena koht...
Selliseid koole pole maailmas palju, aga üks teine sarnane kool siin lähedal, pannakse vist kohekohe kinni, sest nad on kuidagi suutnud oma hipisuhtumisega tekitada endale 10 miljoni dollarilise võla. Susie lapsed käivad selles koolis ja nagu ma aru sain, siis suuresti selle kooli pärast kolis ta Inglismaalt siia ja nüüd pannakse see kinni kui nad käppelt annetustest raha kokku ei saa. Asja teeb keerulisemaks veel see, et mõned on aastamaksu ette maksnud ja nad jäävad sellest ilma. Nt üks naine rääkis, et teab peret, kelle 5 last käivad seal koolis ja nad on aastase õppamaksu tasunud juba. Kris arvas, et see võib olla nii 70 000 dollarit. Riigilt nad ilmselt toetust ei saa, kuna see on erakool ja eelmiste riigirahadega (mis olid mõeldud hoonete värvimiseks) maksid nad oma võlgu hoopis. Ilmselgelt pole valitsus sellega väga rahul.
Lisaks kõigele sellele tuleb nüüd uus kool leida 700 õpilasele ja õpetajad tahavad ka uut tööd (neile pole pensionisambasse juba aastaid makstud).

Täna sain oma esimese lihapiruka ("Austraalia on ju kuulus oma lihapirukate poolest, mismõttes sa pole veel ühtegi söönud???" - Nii see viga parandatigi. Lisaks olen saanud kõrvitsapirukat ja kõrvitsasuppi.) Hea oli.

Pühapäeval läheme vist tennist mängima (?) jee....

2 kommentaari:

Krissu ütles ...

oiiii...hambaarst, meie sõber :D Eriti kui tal rahustav süst kaasas on, irw.

Krissu ütles ...

Laura ütles jah, et ta süsti teeb:D Kurt süste ei teinud.. Samas, ta ei teinud midagi väga hullu ka, ainult lihvis. Aga näe, ma õpin iga päev midagi uut siin:D