12.5.10

Innisfail

Päevad on möödunud üsna mittemidagi tehes.
Eva käib tööl banaanifarmis, vihmaperioodi tõttu aga ei ole banaanid saanud valmida ning eriti tööd ei ole. Nii palju, kuima aru saanud olen, on banaanifarmis naistetööd ja meestetööd, mehed korjavad banaane, mis on füüsiliselt väga raske töö (Näiteks Madisoni isa olevat omal ajal vaid 5 päeva vastu pidanud) naised sorteerivad, pakivad jms. Banaanidega on tööd palju, näiteks tuleb puudel lehti lõigata jne. Ime pole siis, et banaanid kallid on.. Jah, ka siin.
Kuna nägin, et siin väga lihtne ilmselt tööd leida ei ole, otsutasin teha väikse investeeringu ja ostsin tööagentuuri(?) Travellers at Work 3kuulise liikmelisuse. Vist oli 69 dollarit.. Leidsin, et mitmeid pakkumisi on baaridesse, aga nõutakse RSA-d (Responsible Service of Alcohol).Otsisin, kas seda on võimalik saada ka interneti teel ja tuli välja, et ongi. Investeerisin siis järgmised u 70 dollarit sellesse kursusesse, mille käigus tuliläbida 4 testi sajaprotsendilise täpsusega. Igat testi võis sooritada 3 korda. Küsimused olid megalihtsad ja vastused enamasti konspektist leitavad, ometi õnnestus mul peaaegu läbi kukkuda.
Küsimused olid laadis:
"Millisele 3 tüübile on keelatud alkoholi serveerida?" ja üks neljast vastusevariandist oli "Ameeriklastele, inglastele ja uusmeremaalastele"

RSA test läbitud (sertifikaat saadetakse 7-10 päeva jooksul siia karavanparki), hakkasin cv-sid laiali saatma, samal õhtul sain ühe kirja vastu ning järgmisel päeval ühe telefonikõne. Saigi siis kokku lepitud, et sõidan tööle järgmiseks teisipäevaks. Ametinimetud Barmaid ja asukoht Aramac hotel. Tuba hakkan jagama ühe eesti tüdrukuga. Kui internetis uurimistööd tegin, avastasin ühe eesti tüdrukute blogi, kes sealsamas tööl olid olnud. Seega on see koht järele proovitud ja turvaline.
Üldiselt asub see keset mittemidagit ja seal elab ainult u 350 inimest. Kasutades aussi slängi võib seda kohta kutsuda:
outback
the Never Never
the bush (kuigi seda kasutatakse metsa kohta enamasti)
fly country
dead centre
dead heart
The Centre
backlocks
back country
up country

Õige pisut veel siinseest Innisfaili slängist:
He's a great bloke. (No nagu tüüp vms)
Youse. - teie (you mitmuses)

Täna käis Eva sõbra sõbra juures koristamas, et veidi lisaraha teenida ja ma tsillisin nendega niisama. Seal oli 2 koera - üks neist hiiglaslik. Ma ei tea seda tõugu, aga vist midagi sarnast nagu Lady Gaga Pokerface videos, ainult et üleni hall. Sabaliputusega vastu jalga saada oli pisut valus:D
Geoff oli Eva sõbra sõbra nimi. Ta aretab võidusõiduhobuseid. Küsis, kas mul load on,ta ise jäi neist hiljuti ilma. Reaalselt ma vist eesti lubadega siin sõita ei tohiks,aga Eva teab inimesi,kes sõidavad ning politsei ei ole neile midagi teinud. Seega tatararatataaaaaa --- ma sain sõita! Sõitsime läbi Innisfaili banaanifarmi banaane tooma (vähemalt nägin ära banaanifarmi). Geoff oli õnneks üsna rahulik, ma ise ka väga ei närvitsenud, vahepeal tahtsin käiku vahetada parema käega, aga avastasin üsna ruttu, et kangi pole seal.

Praegu rohkem pähe ei tule juttu.. Varsti jälle!

Kommentaare ei ole: