15.5.14

Hämeenlinna 15.05 õhtu

Hämeenlinnaga tutvumise alguspunktiks valisime Aulango vaatetorni. Torn on graniidist ja merepinnast ulatub 150m kõrgusele. Tornist endast ma pilti ei teinudki, küll aga vaatest.




Torn asub suures "pargis", mis minu arvates kvalifitseeruks hoopis metsaks. Pargis tiirlevad korralikud terviserajad, kus oli näha palju tervisesportlasi.
Otsustasime torni lähedal asuvat järve ka lähemalt vaatama minna ning laskusime alla pikast pikast trepist. Tahtsin puu peal teha ilusat istumispilti, aga see polnud üldse nii lihtne kui tundus. Niisiis tuli veidi teistsugune pilt.



E poleks E, kui me oleksime tagasi auto juurde läinud sama rada pidi, mis meid järveni tõi. Tegime päris suure orienteerumisringi, mis kujunes mõnusaks jalutuskäiguks värskes õhus.
Tagasiteel avastasime õnnetempli, mida pidime loomulikult kohe ka külastama.




Järgmiseks võtsime ette jalutuskäigu Häme kindluse ümbruses. Pole täpselt teada, millal see ehitati, arvatavalt 13. sajandil. Kindlus asub järve kaldal, seda ümbritsevad mitmed hooned, mis tänapäeval on muuseumid ning külgneb ilusate roheliste parkide ja mänguväljakutega. Ka kätekõverduspilt sai valmis treitud.





Nalja pärast sõitsime mööda ka kohalikust vanglast (mille kõrval asuval väljakul mängisid säravate kiivrite ja liibuvate retuusidega tüdrukud jalgpalli. Muidugi seda Ameerika versiooni.

Kommentaare ei ole: