30.6.15

Norra. Päev 3.

Öö läbi sadas. Korralik padukas ikka. Hommikul ka. Tahtsime kell 11 linnapeale minna, aga ikka sadas. Pool 12 jäi sadu järgi, päike tuli välja ja varsti leidsime end täiesti kesksuvisest ja isegi natuke liiga kuumast Oslost.
Olime oma kohvrid linna kaasa vedanud ja jalutasime paleehoonet vaatama.
 
 

Järgmiseks kõmpisime autorenti, et kätte saada väike Volkswagen, millega Grotli poole teele asuda. Annika oli rääkinud, et meid ootab ees 6h sõitu. Tegelikkuses muutus see 6h aga ummiku, looduspiltide klõpsimise ning Lillehammeris õhtustamise tõttu üheksaks tunniks. 400 km üheksa tunniga tundub ikka väga vale, kuid käänulised mägiteed ja 60-90 km/h kiiruspiirangud tegid samuti oma töö. Oma teel kohtasime ka hiiglaslikku põhjapõtra.
Grotlisse jõudsime kella 1 paiku öösel.
Meie rendiauto

Lillehammeris söömas. Põdra pea.

Põdra keha.

Norra liiklejad on enamasti väga rahulikud, möödasõite eriti ei harrastata, mägiteed on piiretega. Kohati ainult võib teedel ja tunnelites kitsaks minna. Meie auto oli 1.0 mootoriga - täiesti imeline kütusekokkuhoid, sõitsime üle tuhande kilomeetri umbes kahe paagitäiega ja maksime kokku umbes 120 eur. Mäest üles tuli muidugi gaas põhjas sõita ja siis ka liikusime üsna aeglaselt, see oli natuke harjumatu, aga muidu õigustas meie auto end täiega.

Kommentaare ei ole: