8.3.18

Vana puu

Pärast El Teide ümbruse avastamist võtsime sihi draakonipuu suunas. Loomulikult mitte mingi suvalise draakonipuu, vaid ühe väga vana draakonipuu suunas. Keegi olevat isegi avaldanud arvamust, et tegemist on maailma vanima puuga. Täpset vanust ei teata, pakutakse, et see konkreetne puu on 650 - 3000 aastat vana.

Minusuurune vana draakonipuu:)

Lihtsalt vahva palm


Sissepääs puud ümbritsevasse parki maksis 5 eur. Park eriti suur ei olnud ning suurt muljet ei avaldanud, aga eks iga hetk värskes õhus on midagi väärt. Pargis oli ka koobas, kuhu sisse astusime ja kust eest leidsime muumia. Kas see konkreetne muumia oli nüüd tõeline, ei oska ma kommenteerida, kuid selgitamaks, miks Tenerifel on muumiad, pean paari lausega kirjutama saare põlisasukatest. Enne eurooplaste poolt saare asustamist elasid siin guantsid, kes olevat olnud pikka kasvu, heledate juuste ning siniste silmadega. Balsameerida osati siinmail sama hästi kui Egiptuses. Balsameeriti loomulikult ainult kõrgemaid tegelasi. Pikemalt me koopaid imetleda ei saanudki, kuna Oliviale selline muumia-teema ei meeldinud ja pidime suurema hädakisa vältimiseks õue tagasi minema.

Muumia

Tagasiteel pidin suurema osa autosõidust Oliviale "Five Little Monkeysit" laulma, proovisin ka "Kaelakee häält" ja "Merelapsi", aga nende peale (või siis minu lauluoskuse peale) läks Olivial suu ikka väga tagurpidi.

Veel lapseteemal üks märkus. Ostsin H&Mist Eestis mingi suvalise suure salli, no et lapsele niimoodi salaja süüa anda, aga see sall on end tohutult ära tasunud. Autosõidul seon selle akna ette päikesekaitseks, mõnel hetkel aitab see piirata Olivai nähtavust, et ta saaks rahulikumalt unne jääda, Samuti tundub, et see aitab hoida eemal liigse kuumuse ning päikese eest ja teisel hetkel on see jälle hea soojemaks katteks.

Varbad püsti

Üks salli kasutusvõimalusi

Jalutuskäik oma kodulinnas

Olivia omi asju ajamas

Kommentaare ei ole: