12.7.24

Spliti lähedal Kaštelas

Kuna soovisime Horvaatias olla lahedates majutusasutustes, siis olime kaheks järgmiseks ööks broneerinud omale Villa Tropica nimelise maja.

Asusime teele. Horvaatia hakkas end meile avama oma maaliliste vaadetega. Ja siis tuli välja, et maps juhatas meid mõnuga kitsastele mägiteedele, kus kõrvuti mahub 1,5 autot. No meil on ju buss, seega mingi 1,3 autot mahub kõrvuti.






Ja nii kolisimegi džunglisse! Omanikud olid oma aia teinud korralikuks džungliks, sõnadega seda nagunii edasi anda ei saa, visuaaliga on lihtsam.











Meie aias oli ka väike ja üsna kinnikasvanud tiik valjult krooksuvate konnade ja kuldsete kaladega, suures puuris elasid viirpapagoid ja oma nurgake oli ka kolmele kilpkonnale. Spliti kandis harjuvad kõrvad üsnagi ruttu valju tsikaadide siristamisega, mis kõlab üle maa ja ilma nonstop. Lisette avastas kusagilt Internetist, et Horvaatias elavad ka mustad lesed. Googeldasin selle kinnituseks üle ja nii on jah, Erikule igaks juhuks ei öelnud. See pole džunglis elades just lemmikteadmine.

Lõpuks jõudsime ka Aadria merre ujuma. Ma arvan, et ma ei eksi, kui ütlen, et see oli Okrug Gornji Beach, sõitsime sinna läbi Trogiri linnakese. Parkimine on seal tasuta, aga hea on see, et saab rannale lähedale, täpselt 1 samm ja oledki juba rannas. Lastega väga mugav. Ja parkimiskohti isegi leidus. Teadsime küll, et rannad on kivised ja seal elavad merisiilikud, aga ei jõudnud Eestiskusagilt veejalanõusid kaasa osta. Erikul olid kaasas, neid laenas ta ka mulle. Õnneks selles rannas müüdi veejalanõusid ja lapsed said ka endale ilusat värvi jalatsid. Ralf pani paljajalu ringi. Ma pole kunagi varem nende jalanõude vajalikkusest ega funktsioonist aru saanud, aga oi need on mugavad asjad kivises rannas....

Ja see vesi! Nii pehme, lausa siidine, paitav, kandev, täiesti läbipaistev. Lihtsalt imeline. Aga silmadele tegi põrguvalu ja maitse oli selline "2 teelusikat soola klaasi vee kohta".

Hiljem käisime Trogiri vanalinnas söömas, kus sai parkimise eest oma kenake 18 euri makstud 😊 Jalutasime natuke ringi ka.






Uus päev, uus rand. Okrug Donji.





Vesi oli mõlemas rannas soe ja mõnus (juuli algus). Inimesi oli tihedalt, aga mitte nii tihedalt, et üldse ei mahuks. Parkimist leida oli võimalik. Väikese lapsega ka täiesti okei.


Kommentaare ei ole: